Sommerprosjekter

Sommeren er dessverre på hell, men litt har vi da fått gjort i sommer. Bortsett fra å ha ferie da. Ferien har gått med på ferdigstillelse av pågående prosjekter og oppstart av nye.

Her er asfaltleggingen i full gang:

Harveland asfaltering gjorde en kjempefin jobb. Kan anbefale dem til asfaltering. :-)
Gårdsrommet er ca 140 m2, som ikke er så veldig stort, men de brukte nesten en hel dag allikevel. Her kan man se årsaken til det. Asfalten ble kjørt ut med trillebor for å ikke ødelegge kantsteinen:

Atle tester ut nye sko på ny asfalt. Denne testen ble bestått med glans:

Neste prosjekt var å sette opp en ny mur i hagen. Denne muren vil etter hvert bli avslutningen på terrassen på denne siden av huset:

Her ser man hvor terrassen ender nå, men vil som sagt utvides ned til muren. Ved siden av meg ligger det 7 m3 med solla jord som skal planeres ut på plenen på sørsiden av huset. Her har det vært plen tidligere, men litt ujevn...

Enda et prosjekt: Sandkasse. Her er forskalingsblokkene lagt ut for å måltaes. Etter hvert når terrassen utvides ned til muren, vil det lages et lokk over sandkassen slik at den blir en del av terrassen:

Her er bunnen planert og jeg har startet å støpe gulvet i sandkassen. I bakgrunnen kan man se at nå er jorda planert ut klar for såing av plen:

Innvielse av sandkassen. Tale og 2 venninner mener dette er absolutt godkjent:

Så det største prosjektet: Maling av huset. Til dette har jeg leid inn et stillas. Her er stillaset satt opp på nordveggen. Den høyeste av veggene:

På denne veggen måtte det litt kreative løsninger til for å montere stillaset. 2 av benene står på et par slike løsninger:

Slik ser det ut ferdig montert:

Her er løsningen for det andre benet. Noen takpanner måtte fjernes fra garasjetaket og det måtte lages fester på lektene.

Etter at stillas er klart, er det bare å gå i gang.
Første del av jobben er spyling, påføring av kraftvask, skuring, børsting med stålkost for å fjerne løs maling og deretter grunning på de stedene der det er bart tre.
Her blandes det klar vaskemiddel:

Neste steg i jobben som jeg er i gang med her, er maling av de høvlede delene av kledningen. Deretter males hele veggen 2 strøk:

Neste posting her vil være en omfattende forklaring på alle operasjonene i malerjobben.